Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiinteistöjätti Evergrandeen liittyvät riskit ovat "hallittavissa", sanoo Kiinan keskuspankki

Kiinalaisen kiinteistöjätti Evergranden ongelmista aiheutuvat riskit rahoitusjärjestelmälle ovat "hallittavissa", Kiinan keskuspankki sanoo. Keskuspankin kommenteista kertovat muun muassa uutistoimisto Bloomberg ja yhdysvaltalainen CNBC-kanava .

Yli 300 miljardin dollarin velkataakan alla horjuvan Evergranden maksuvaikeudet ovat lisänneet huolia siitä, että yhtiön ongelmat voivat levitä myös laajemmin Kiinan kiinteistömarkkinoille.

Kiinan keskuspankki kuitenkin sanoo, että Evergrande on oma tapauksensa ja että useimmat kiinteistöalan yritykset Kiinassa ovat vakaita.

Keskuspankki on tähän asti ollut vaitonainen jättiyhtiön vastoinkäymisistä. Pankin virkailija Zou Lan totesi tiedotustilaisuudessa, että yhtiötä on johdettu huonosti ja varomattomasti muuttuvilla markkinoilla.

– Sen sijaan se laajensi toimintaansa sokeasti, aiheuttaen tunnuslukujen vakavaa heikkenemistä ja lopulta riskien räjähdyksenomaisen kasvun, Zou moitti.

Zoun mukaan viranomaiset pitävät huolen siitä, että Evergranden kiinteistöhankkeiden jatkamiselle on tarjolla rahoitusta.

Evergrandella on ollut vaikeuksia hoitaa lainanlyhennyksiään viime aikoina ja monta eräpäivää on mennyt ohi ilman suorituksia.

Myös toinen kiinalainen kiinteistöyhtiö, Fantasia Holdings , on ollut vaikeuksissa lainojensa kanssa. Luottoluokittajat pitävät sen kaatumista mahdollisena ja ovat laskeneet yhtiön luokitusta.

Evergranden ympärillä kiersi viime viikolla huhuja, että Hopson Develoment Holdings olisi ostamassa enemmistön sen kiinteistöpalveluyhtiöstä. Huhut eivät kuitenkaan ole saaneet vielä vahvistusta.