Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tukes varoittaa räjähdysvaarasta – katso kuvat työmailta, joissa on tumpeloitu kohtalokkaasti

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes varoittaa räjähdysvaarasta kaivuutöissä. Tukesin tietoon on tullut tänä vuonna jo kuusi vaaratilannetta, jotka ovat johtuneet kaasuputken kolhimisesta maanrakennustöiden yhteydessä.

Tukesin mukaan vaaratilanteet voidaan välttää, kun maakaasuputken lähellä maata kaivava ottaa yhteyttä kaasuyhtiöön ennen töiden aloittamista.

– Maakaasuputkistoissa on erittäin helposti syttyvää ja räjähdysvaarallista kaasua. Kaasuputki on mitoitettu kestämään painetta, mutta sitä ei ole suojattu ulkopuolista kolhimista tai kuormitusta vastaan. Putki suojataan ulkopuolista kuormitusta vastaan vain esimerkiksi teiden ja junaratojen alituksissa, sanoo tiedotteessa Tukesin ylitarkastaja Arto Jaskari.

Vaaratilanne voi syntyä maanrakennusurakoitsijan kaivutöissä, maaperätutkimuksen yhteydessä, räjäytystöissä tai maanviljelyyn liittyvässä ojien kaivu- tai perkaustöissä.

– Maakaasuputken vaurioituminen aiheuttaa maakaasuvuodon ja tästä voi aiheutua voimakas räjähdysmäinen tulipalo, Jaskari varoittaa.