Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

STM:n Varhila Ylelle: Alueellisia rajoituksia pitäisi harkita etenkin alueilla, joissa sairaalahoidon kapasiteetti vaarantunut

Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila sanoo, että alueellisten rajoitusten käyttöönottoa pitäisi harkita etenkin alueilla, joissa sairaalahoidon kapasiteetti on vaarantunut koronan vuoksi. -Koivisto Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA

STT

Alueellisten rajoitusten käyttöönottoa pitäisi harkita etenkin alueilla, joissa sairaalahoidon kapasiteetti on vaarantunut koronan vuoksi, sanoi sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila Ylelle tiistaina.

Varhilan mukaan alueilla pitäisi lähteä miettimään suosituksia ja hyvin kohdennettuja rajoitustoimenpiteitä.

Varhila kertoo Ylelle, että tautitilannetta voitaisiin yrittää rauhoittaa lyhytaikaisilla ja tarkasti kohdennetuilla rajoitustoimilla. Mahdollisia keinoja olisivat esimerkiksi etätyösuositus ja korkean tartuntariskin tilanteiden rajoittaminen.

Varhilan mukaan sairaalahoidossa on tällä hetkellä yli 220 koronapotilasta.

Valtakunnallisia toimia ei Varhilan mukaan kannata tehdä ennen kuin alueelliset ja paikalliset toimenpiteet on otettu täysimääräisesti käyttöön. Tämä on valtioneuvoston hybridistrategian mukaista.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut