Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hallitus vastaa eduskunnassa välikysymykseen maahanmuutosta ja talouspolitiikasta

Hallitus vastaa tänään eduskunnassa perussuomalaisten välikysymykseen hallituksen maahanmuuttopolitiikasta ja talouspolitiikasta. Maahanmuuttoa koskevassa välikysymyksessä on mukana myös Liike Nyt.

Vastauksen antaa sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.), minkä jälkeen eduskunta käy asiasta keskustelun.

Välikysymyksen tarkoituksena on mitata valtioneuvoston tai ministerin nauttima luottamus. Äänestys on perjantaina.

Perussuomalaisten puheenjohtajan Riikka Purran mukaan hallituksen uusilla maahanmuuttoa helpottavilla esityksillä edesautetaan suomalaisen järjestelmän taloudellisten, sosiaalisten ja turvallisuuteen liittyvien seikkojen murtumista.

Purra syyttää hallitusta siitä, että muut hallituspuolueet antavat sisäministeri Ohisalon toimia haluamallaan tavalla esimerkiksi perheenyhdistämiseen, suojelukategorioihin ja kansalaisuuden saamiseen liittyen.

Perheenyhdistämisellä tarkoitetaan sitä, että Suomessa luvallisesti oleskelevan henkilön perheenjäsenet voivat hakea oleskelulupaa Suomeen perhesiteen perusteella. Hallitusohjelmassa on sovittu, että toimeentulovaatimuksesta luovutaan kansainvälisen suojelun tarpeen perusteella oleskeluluvan saaneiden alaikäisten kohdalla. Sisäministeriön esityksessä oikeutta perheenyhdistämiseen laajennettaisiin tästä.

Liike Nytin puheenjohtajan Harry Harkimon mukaan lainsäädännöllä pitäisi edistää hallittua maahanmuuttoa ja minimoida siihen liittyviä lieveilmiöitä, mutta hallitus toimii hänen mielestään päinvastoin.