Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

YK:n turvallisuusneuvosto kriisikokouksen Pohjois-Korean uusimman ohjuskokeen jälkeen

Pohjois-Korea testasi tiistaina ballistista lyhyen kantaman ohjusta. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

YK:n turvallisuusneuvosto kokoontuu tänään kriisikokouksen Pohjois-Korean viimeisimmän ohjuskokeen vuoksi. Nyt testattiin uudentyyppistä ohjusta, joka voidaan laukaista veden alla sukellusveneestä, Pohjois-Korea ilmoitti.

Turvallisuusneuvoston ylimääräinen huippukokous pidetään Britannian ja Yhdysvaltojen aloitteesta, diplomaattilähteet kertoivat.

Pohjois-Korea testasi tiistaina ballistista lyhyen kantaman ohjusta. Pohjois-Korean valtion uutistoimisto KCNA raportoi, että testattu ase oli uudentyyppinen SLBM-ohjus, jossa oli paljon kehittynyttä ohjaustekniikkaa.

Korean niemimaan itäpuolelle ammuttu koeohjus lensi noin 590 kilometriä ja saavutti enintään 60 kilometrin korkeuden, eteläkorealainen lähde kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Yhdysvaltain hallinto korosti, että uusin ohjustesti lisää entisestään kiirettä aloittaa vuoropuhelu Pohjois-Korean hallituksen kanssa.

– Tarjouksemme on edelleen tavata missä tahansa, milloin tahansa, ehdoitta, sanoi Valkoisen talon tiedottaja Jen Psaki.

Viime viikkoina Pohjois-Korea on laukaissut useita erityyppisiä koeohjuksia. Maa väittää muun muassa testanneensa niin sanottua hypersoonista ohjusta, tekniikkaa, jota kuvataan tulevaisuuden superaseeksi.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut