Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Venäjä, Kiina ja Iran sopivat työskentelevänsä Talebanin kanssa kohti "alueellista vakautta"

Venäjän presidentti Vladimir Putin varoitti viime viikolla, että 2 000 äärijärjestö Isisin taistelijaa on kerääntynyt Pohjois-Afganistaniin. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Venäjä ja Keski-Aasian mahtimaat sopivat keskiviikkona työskentelevänsä Talebanin kanssa edistääkseen turvallisuutta alueella. Samalla ne kehottivat Afganistanin uusia johtajia noudattamaan "maltillista" politiikkaa.

Venäjä isännöi keskiviikkona tilaisuutta, jossa Taleban-liike neuvotteli useiden valtioiden kanssa Moskovassa. Isäntämaa Venäjän lisäksi mukana olivat muun muassa Kiina ja Iran.

Kotimaan politiikassa Talebaniin vedottiin, jotta se "kunnioittaisi etnisten ryhmien, naisten ja lasten oikeuksia".

Kremlin edustaja Zamir Kabulov sanoi, että Talebanin hallinto tunnustettaisiin, kun se alkaa täyttää kansainvälisen yhteisön muun muassa ihmisoikeuksia koskevia odotuksia.

– Kaikki eivät pidä Afganistanin uudesta hallituksesta, mutta rankaisemalla hallitusta rankaisemme kaikkia afganistanilaisia ihmisiä, Kabulov sanoi.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut