Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Teollisuusliitto päätti tes-neuvottelujen aloittamisesta teknologiateollisuudessa

Teollisuusliitto katsoo, että sen asettamat ehdot neuvotteluiden aloittamiselle ovat nyt täyttyneet. RONI REKOMAA / LEHTIKUVA

Iiro-Matti Nieminen / STT

Teollisuusliiton hallitus on tänään päättänyt työehtosopimusneuvotteluiden aloittamisesta Teknologiateollisuuden työnantajat ry:n kanssa.

Teollisuusliitto katsoo, että sen asettamat ehdot neuvotteluiden aloittamiselle ovat nyt täyttyneet. Liiton mukaan työnantajayhdistyksen jäsenkunnan edustavuus varmistaa vahvan yleissitovuuden syntymisen teknologiateollisuuden työntekijöiden sopimukseen.

Työnantajia edustava Teknologiateollisuus päätti keväällä siirtyä yrityskohtaisiin neuvotteluihin, mutta yritykset saavat valita myös uuden työnantajayhdistyksen eli Teknologiateollisuuden työnantajat ry:n neuvottelemaan niiden puolesta valtakunnallisesta sopimuksesta.

– Muutokset työmarkkinoilla ovat jäämässä pieniksi, kun teknologiasektorin työnantajat ovat yrityskohtaisen sopimisen sijaan laajassa rintamassa valinneet yleissitovuuden teollisuuden neuvotteluiden lähtökohdaksi, kommentoi Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto blogikirjoituksessaan .

Aallon mukaan uuden sopimuksen neuvottelemiselle jäävä aika on niukka. Teollisuusliiton sopimukset Teknologiateollisuuden kanssa päättyvät marraskuun lopussa.

Jos tes-neuvotteluissa saavutetaan neuvottelutulos, arvioi Teollisuusliitto siinä yhteydessä vielä kertaalleen sopimuksen kattavuutta ennen kuin neuvottelutulos mahdollisesti hyväksytään.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut