Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Psykiatrian erikoislääkärin kova kirjoitus Suomenmaassa kummastuttaa: "Pääministeri Marinin pakonomainen siivoaminen keskellä yötä..." – Lehti muokkasi tekstiä ja pahoittelee

Pääministeri Sanna Marinin terveydentilaa koskeva kirjoitus lipsahti Suomenmaa-lehdessä läpi, jonka jälkeen siitä poistettiin esimerkiksi pääministerin ruuminrakennetta koskevia viittauksia. Arkistokuva. Pekka Ruissalo
Kaisa Paastela

Kaisa Paastela

Tomu ei ole ennättänyt laskeutua Seiskan uutisoimien pääministeri Sanna Marinin (sd.) järjestämien väitetyiden useiden julkkisjuhlien ympäriltä, kun uusi ihmettely on jo noussut pääministerin vointia käsitelleestä mielipidekirjoituksesta Suomenmaa-lehdessä.

Lasten- ja nuorisopsykiatrian sekä psykiatrin erikoislääkäri Seppo Mäkinen kirjoittaa keskustalaisessa Suomenmaassa, että "huoli Marinin kyvystä hoitaa tehtäviään lisääntyy".

Mäkinen viittaa muun muassa parin viikon takaiseen Yökylässä Maria Veitola -ohjelmaan, jossa toimittaja Maria Veitola vieraili Kesärannassa. Ohjelmassa Marin kertoi Veitolalle, että hänellä on tapana alkaa siivota aina kotiin tullessaan, ja pääministerin myöhäänkin venyvät velvoitteet eivät ole tätä muuttaneet. Mäkisen mukaan "pääministerin pakonomainen siivoaminen keskellä yötä" vain lisää huolta.

Lisäksi Mäkinen mainitsee yhä verkosta löytyvässä kirjoituksessa Marinin jälleen aktivoituneen innokkaan juoksuharrastuksen. Kirjoituksen otsikko kuuluu "Voimmeko enää luottaa pääministerimme harkinta- ja arviointikykyyn maamme asioiden ylimpänä hoitajana?"

Kirjoituksesta on myöhemmin poistettu "Marinin ruumiinrakenteeseen ja terveydentilaan liittyviä arvioita".

Suomenmaan päätoimittaja Juha Määttä pahoittelee kommentissaan lehdessä, että kirjoitusta ei olisi pitänyt julkaista.

– Pääministeri Sanna Marinia käsittelevän mielipidekirjoituksen käsittelyssä emme onnistuneet parhaalla mahdollisella tavalla. Kirjoitusta ei olisi pitänyt julkaista. Virheen merkiksi nostan käden pystyyn, Määttä toteaa ja jatkaa, ettei mielipidekirjoitus edusta millään tavalla Suomenmaan linjaa.

Asiasta kertoneelle Iltalehdelle Seppo Mäkinen on kommentoinut, että hänen mielestään pääministerin terveydentilaa tulee voida arvioida julkisesti.

Mäkinen puolustaa kirjoitustaan sillä, että kirjoituksessa mainitut asiat on Sanna Marin itse tuonut julkisuuteen. Marin kertoi Veitolan ohjelmassa muun muassa totaalisesta uupumisestaan parikymppisenä, kun hän harrasti valtavat määrät liikuntaa. Marin kertoi Veitolalle jättäneensä sen jälkeen liikunnan kokonaan useiksi vuosiksi.

Täällä kuntoilee politiikan kärkikaarti – urheilevista valtionpäämiehistä Kekkonen oli aivan oma lukunsa rappuhyppelyineen

Kuvat: 700 neliön puuhuvila meren rannalla ei kelpaa pääministerien asunnoksi – mikä vialla?

USU-gallup: Sanna Marin on suomalaisten mielestä vuosituhannen paras pääministeri – muut jäävät kauas taakse

Presidenttien kodeissa matkailija pääsee näkemään pienen palan valtionpäämiesten arkea – "Kekkonen ei asunut kullatussa palatsissa"

Maria Veitolan käytös ihmetytti Yökylässä-sarjan katsojia – paljastaa nyt surullisen syyn sen takana

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut