Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kolumbian etsityin huumepomo otettiin kiinni

Kolumbian armeija julkisti kuvan, jossa huumepomo Otoniel on sotilaiden ympäröimänä kiinnioton jälkeen. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Kolumbian suurimman huumekauppaliigan johtaja "Otoniel" on otettu kiinni, ilmoittavat maan viranomaiset. Presidentti Ivan Duque sanoi, että kyseessä on tämän vuosisadan kovin isku huumekauppaa vastaan. Duquen mukaan sitä voi verrata vain huumepomo Pablo Escobarin vangitsemiseen.

Otoniel eli Dairo Antonio Usuga otettiin kiinni operaatiossa, johon osallistui 500 sotilasta ja 22 helikopteria.

Kolumbia on maailman suurin kokaiinin viejä ja Yhdysvallat sen suurin markkina. Yhdysvallat oli tarjonnut viiden miljoonan dollarin palkkiota Otonielin kiinniottoon johtavista vihjeistä.

Poliisin mukaan Otoniel oli lymyillyt viidakossa kotiseudullaan Urabassa. Välttääkseen jäljittämisen hän ei ollut käyttänyt puhelinta, vaan viesti lähettien avulla. Poliisipäällikkö Jorge Vargasin mukaan hän oli pysytellyt loitolla asutuksesta ja yöpynyt taivasalla.

Otonielin johtama rikollisryhmä harjoittaa huumekaupan lisäksi laitonta kaivostoimintaa ja kiristystä. Sen vaikutusvalta on viime aikoina heikentynyt, kun viranomaiset ovat ajaneet sitä ahtaalle.

Kolumbian syrjäseuduilla Otonielin johtama liiga, FARC-liikkeen rauhansopimuksesta irtaantuneet sissit ja ELN-liikkeen kapinalliset käyvät verisiä taisteluja hallitakseen huumekauppareittejä ja laittomia kaivoksia.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut