Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Uzbekistanin istuva presidentti varmisti uudelleenvalintansa – vaalitarkkailijoiden mukaan todellista kilpailua ei käyty

Mirzijojev on hallinnut Uzbekistania vuodesta 2016. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Uzbekistanissa istuva presidentti Shavkat Mirzijojev varmisti uudelleenvalintansa sunnuntain presidentinvaaleissa. Alustavien vaalitulosten mukaan Mirzijojev keräsi noin 80 prosenttia äänistä, kertoi maan keskusvaalilautakunta maanantaina.

Kansainvälisten vaalitarkkailijoiden mukaan vaaleissa ei käyty todellista kilpailua ja niissä näkyi viitteitä opposition jättämisestä vaalien ulkopuolelle. Presidentin lisäksi ehdolle päästettiin vain neljä hänen hallinnolleen uskollista ehdokasta.

– Menettelyissä havaittiin merkittäviä säännönvastaisuuksia vaalipäivänä, kommentoi Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön (Etyj) johtama tarkkailuryhmä lausunnossaan maanantaina.

Ryhmän mukaan vaalilainsäädännössä on useita puutteita, eikä se täysin noudata demokraattisia vaaleja koskevia kansainvälisiä standardeja.

Mirzijojev on hallinnut Uzbekistania vuodesta 2016, jolloin hänen oppi-isänsä, 27 vuotta valtaa pitänyt diktaattori Islam Karimov kuoli.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut