Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Helsingissä kannetut hakaristiliput hovioikeuden arvioitavaksi – käräjillä kiihotussyytteet kaatuivat

Kyse oli PVL:n kulkueesta Helsingissä itsenäisyyspäivänä 2018. Martti Kainulainen / LEHTIKUVA

STT

Uusnatsijärjestö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen (PVL) kulkueessa kannetut natsi-Saksan hakaristiliput menevät hovioikeuden arvioitavaksi.

Helsingin käräjäoikeus hylkäsi elokuussa viiden miehen syytteet kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Syyttäjä on valittanut tuomiosta hovioikeuteen.

Kyse oli PVL:n kulkueesta Helsingissä itsenäisyyspäivänä 2018. Syyttäjä katsoi, että hakaristilipuilla haluttiin viestiä natsi-Saksan kansallissosialistista ideologiaa ja loukattiin vakavasti yhdenvertaisuutta ja ihmisarvoa.

Käräjäoikeuden mukaan lippujen katsominen esimerkiksi maahanmuuttajaryhmien uhkaamiseksi tai solvaamiseksi olisi vaatinut rikoslain pykälän laventavaa tulkintaa. Natsilippujen kantamista ei ole Suomessa kriminalisoitu erikseen.

Korkein oikeus määräsi PVL:n lakkautettavaksi viime vuonna, koska sen mukaan yhdistys oli toiminut olennaisesti vastoin lakia.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut