Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Facebookin emoyhtiön uusi nimi on Meta – sosiaalisen median palvelun nimi säilyy kuitenkin entisellään

Facebook on muuttanut emoyhtiönsä nimen Metaksi .

Washington Postin mukaan sosiaalisen median palvelun nimi eli Facebook-sivuston ja sovelluksen nimi säilyy kuitenkin yhä samana. Vastaavan muutoksen teki Google vuonna 2015, kun se risti emoyhtiönsä Alphabetiksi .

Nimenmuutos liittyy siihen, että Facebook aikoo keskittyä jatkossa virtuaaliseen ja lisättyyn todellisuuteen, jota kutsutaan metaversumiksi.

The Verge -teknologiasivuston heinäkuisessa haastattelussa Facebookin perustaja ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg kuvaili metaversumia termillä "embodied internet", jonka voi vapaasti suomentaa esimerkiksi ruumiillistuneeksi internetiksi. Zuckerbergin mukaan Facebook näkeekin itsensä nykyisin metaversumiyhtiönä, ei sosiaalisen median yhtiönä.

Zuckerberg totesi torstaina, että yhtiön omistamat sovellukset – kuten Facebook ja Whatsapp – tai niiden käyttö eivät ole muuttumassa.

Facebook on jatkossa vain yksi yhtiön tarjoamista sovelluksista, mutta yhtiö keskittyy jatkossa uudenlaisiin palveluihin, Zuckerberg sanoi.

Yhtiön brändissä vaurioita

Facebook-yhtiön nimenvaihdos kytkeytynee myös yrityksen toiveeseen uudistaa viime vuosina kärsinyttä brändiään, arvioi Washington Post.

Yhtiö on viime vuosina saanut paljon kritiikkiä muun muassa siitä, että sen ei ole katsottu kitkeneen valeuutisia ja vihapuhetta tarpeeksi. Facebook joutui kritiikin kohteeksi esimerkiksi Yhdysvaltain kongressin tammikuisen valtauksen aikaan, koska sen ei katsottu puuttuneen tarpeeksi väkivaltaa ja salaliittoja lietsoneisiin sisältöihin.

Muutama viikko sitten yhtiön tietovuotaja paljasti, että sosiaalisen median jätti oli tietoinen aiheuttamastaan polarisaatiosta monissa maissa, mutta ei tehnyt muutoksia toimintaansa.

Facebook perustettiin 17 vuotta sitten. Yritys omistaa nykyisin muun muassa viestisovellus Whatsappin, kuvapalvelu Instagramin ja viestisovellus Messengerin.