Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kesko takoi ennätystuloksen: myynti kasvoi ja kannattavuus parani kaikilla toimialoilla

Kauppakonserni Kesko esitteli perjantaina sijoittajille väkevän tulosparannuksen. Pääjohtaja Mikko Helanderin mukaan kolmannen vuosineljänneksen tulos oli kaikkien aikojen ennätys.

Helanderin mukaan myynti kasvoi ja kannattavuus parani Keskon kaikilla toimialoilla, eli päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa.

Konsernin vertailukelpoinen liikevoitto kohosi 236,4 miljoonaan euroon. Tulos kasvoi yli 54 miljoonaa euroa vuoden takaisesta. Liikevaihto kasvoi vertailukelpoisesti lähes kahdeksan prosenttia ja oli 2,9 miljardia euroa.

Keskon vahva suoritus oli jo pitkälti tiedossa etukäteen. Kesko tarjoili kaksi viikkoa sitten positiivisen tulosvaroituksen, jossa yhtiö kertoi alustavia tulostietoja kolmannelta vuosineljännekseltä.

Kesko on antanut tänä vuonna jo kolme positiivista tulosvaroitusta. Voimassa olevan ohjeistuksen mukaan yhtiön vertailukelpoinen liikevoitto on tänä vuonna 740–800 miljoonan euron haarukassa.

Komponenttipula hidastanut uusien autojen toimituksia

Helander sanoi ruokakaupan kehityksen jatkuneen vahvana. Pääjohtajan mukaan ruoan verkkokauppa kasvoi 17 prosenttia vahvasta vertailukaudesta huolimatta. Lisäksi Keskon markkinaosuus ruokakaupassa kasvoi.

Rakentamisen ja talotekniikan kaupassa kasvu jatkui yritysasiakaskaupan vetämänä.

– Suomessa Onnisen ja K-raudan kehitys jatkui vahvana. Myös Norjassa ja Ruotsissa myynti ja kannattavuus kehittyivät hyvin sekä rautakaupassa että teknisessä kaupassa, Helander sanoi osavuosikatsauksessa.

Autokaupassa kannattavuutta ovat Helanderin mukaan tukeneet myyntikatteen kasvu ja kustannusten sopeuttaminen.

– Sekä uusien että käytettyjen autojen kysyntä oli vahvaa. Komponenttipulasta johtuva saatavuusongelma on kuitenkin hidastanut uusien autojen toimituksia ja käytettyjen autojen saatavuutta, Helander kertoi.