Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Laajoista tietoturvahäiriöistä aletaan varoittaa kännykän 112 Suomi -sovelluksen kautta

112 Suomi -sovelluksella on tällä erää runsaat 1,9 miljoonaa aktiivikäyttäjää. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

STT

Laajoista tietoturvahäiriöistä ja -tilanteista aletaan tiedottaa 112 Suomi -sovelluksen kautta. Kansalaisia koskevista tieturvahäiriöistä varoittaa 112 Suomi -mobiilisovelluksen kautta Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskus.

Traficomin mukaan tietoturvahäiriöistä ja -tilanteista on tärkeää jakaa tietoa viiveettömästi ja monikanavaisesti, koska suurin osa suomalaisista käyttää sähköisiä palveluita ja nettiin kytkettyjä laitteita arjessaan.

– 112 Suomi -sovellus toimii uutena viestintäkanavanamme yksityishenkilöille. Kännykkä on tähän (tietoturvahäiriöistä varoittamiseen) erinomainen väline, sanoo Kyberturvallisuuskeskuksen ylijohtaja Sauli Pahlman.

Tietoturvahäiriöt ja -tilanteet ovat digiyhteiskunnassa yleisiä, ja ne vaativat käyttäjältä tarkkaavaisuutta ja toimia, sanoo puolestaan Hätäkeskuslaitos.

– Näitä tilanteita voi verrata fyysisen ympäristömme poikkeustilanteisiin. Otamme tietoturvailmoitukset 112 Suomi -sovellukseen digitalisaation tuomana luonnollisena lisänä tiedon tarpeisiin vastaamiseksi, sanoo johtokeskuksen päällikkö Lasse Matilainen Hätäkeskuslaitoksesta.

112 Suomi -sovelluksella on tällä erää runsaat 1,9 miljoonaa aktiivikäyttäjää.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut