Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taloussanomat: Tarjolla on yhä pienempiä minikoteja – vuokraisitko seitsemän neliön yksiön tällä hinnalla?

Asunnonvälityssivustoilla on tälläkin hetkellä useita vuokrattavia 15 neliön pikkukoteja, kertoo Taloussanomat. Tätä pienemmät ovat tyypillisesti soluasuntoja, mutta lehden haastattelema asuntosijoittaja Ossi Hakansuu omistaa Helsingin Alppilassa 7 neliön yksiön. Hakansuu puolisoineen pyytää siitä vuokraa 499 euroa kuussa.

Asunnossa on lehden mukaan parvi ja erilaisia tavanomaisesta poikkeavia kikkoja lisätilan saamiseksi. Ikkunalaudan laajennus toimii ruoka- ja työpöytänä ja parven portaiden alle on asennettu vetolaatikot.

Hakansuu sijoittaa nimenomaan miniasuntoihin.

– Sinkkuja, työssäkäyviä, opiskelijoita, maahanmuuttajataustaisia, hän kertoo tyypillisistä miniasuntojen vuokraajista Taloussanomille.

– Pienet yksiöt mahdollistavat kohtuuhintaisen asumisen kantakaupungissa, hyvä jos tuolla hinnalla saa soluasuntoakaan.

Hakansuun sijoitusasunnoista kertoi aiemmin tällä viikolla Helsingin Uutiset.

Esimerkiksi Helsingin Kruununhaassa on Taloussanomien mukaan myynnissä 14 neliön yksiö. Sijoitusasunnoksi, opiskelija-asunnoksi tai vaikka kotitoimistoksi mainostettua hyväkuntoista asuntoa myydään asunnonvälityssivustoilla 204 000 eurolla. Neliöhinta on 14  571 euroa.

Taloussanomien mukaan samassa talossa on myyty aiemmin vastaavaa asuntoa jopa 220 000 eurolla. Samassa pienten yksiöiden talossa vuokralaista etsii toinen 14 neliön koti, jonka vuokrapyyntö on 690 euroa, Taloussanomat kertoo.

Helsingin pienimmän asunnon omistava Ossi, 39, sijoittaa miniasuntoihin – Näin 11-neliöisestä yksiöstä tehdään tilaihme: "Komeroon mahtuu vaikka kanootti"