Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yle: Miehet saavat naisia useammin palkankorotuksen jopa kysymättäkin – vain puolet suomalaisista on itse pyytänyt lisää palkkaa

Suomalaiset miehet saavat naisia useammin palkankorotuksen, kertoo Yle viitaten ATalentin teettämään kyselytutkimukseen. Sen mukaan 24 prosenttia naisista ei ollut saanut koskaan palkankorotusta, miehistä luku oli 17 prosenttia.

Palkankorotuksilla tarkoitetaan tässä sellaisia korotuksia, jotka eivät tule automaattisesti työehtosopimuksen kautta esimerkiksi yleiskorotuksina.

Kyselyn mukaan vain noin puolet suomalaisista on itse pyytänyt palkankorotusta, Yle kertoo. Miehet ovat tässä naisia aktiivisempia: miehistä 57 prosenttia ja naisista 50 prosenttia on pyytänyt palkankorostusta. Lisäksi miehet pyytävät isompia palkankorotuksia kuin naiset, kyselystä ilmenee Ylen mukaan.

Miehet ovat Ylen mukaan saaneet palkankorotuksia naisia useammin myös pyytämättä.

ATalentin kesäkuussa 2021 tehtyyn kyselytutkimukseen vastasi 1 442 suomalaista, joista noin puolet (51,8 prosenttia) oli alle 30-vuotiaita ja loput 31 vuotta täyttäneitä tai vanhempia. Vastaajista 53,7 prosenttia oli naisia, 45,1 prosenttia miehiä ja 1,2 prosenttia vastaajista ei joko identifioitunut kumpaakaan edellä mainittuun tai halunnut ilmoittaa omaa sukupuoltaan, Yle kertoo.