Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Talouselämä: USA:n työmarkkinat toimivat jopa huonommin kuin Suomessa – "He eivät ole enää yhtä halukkaita antamaan samaa työpanosta kuin aiemmin"

Yhdysvalloissa on nyt yhtä aikaa lakkoja, voimakasta palkkainflaatiota, työttömyyttä, alhainen työvoimaan osallistumisen aste ja ennätysmäärä avoimia työpaikkoja, kertoo Talouselämä.

Lehden uutisessa kerrotaan, että OP:n pääekonomistin Reijo Heiskasen mukaan työmarkkinoiden dynamiikka toimii Yhdysvalloissa tällä hetkellä jopa huonommin kuin Suomessa.

Finanssijätti Citin Yhdysvaltain-ekonomisti Andrew Hollenhorst kertoo Talouselämälle, että työnantajat raportoivat kaikkialta Yhdysvalloista vaikeuksista löytää työvoimaa ja samaan aikaan USA:ssa on enemmän työttömiä kuin ennen pandemiaa.

Työttömyysaste on Talouselämän mukaan palautunut Yhdysvalloissa vuoden 2017 tasolle 4,2 prosenttiin. Samaan aikaan työvoimaan osallistumisen aste on huonontunut 61,6 prosenttiin, kun se ennen koronaa oli 63,4 prosenttia.

Hollenhorstin mukaan amerikkalaisten preferenssit ovat muuttuneet todella paljon.

– He eivät ole enää yhtä halukkaita antamaan samaa työpanosta kuin aiemmin.

– Ihmiset ovat huomanneet, että he voivat maksimoida omaa hyötyään ja toteuttaa omia elämänsuunnitelmiaan työskentelemällä aiempaa vähemmän, Hollenhorst sanoo Talouselämälle.