Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Tivi-lehti: THL hankki koronapassin tarkastussovelluksen ilman kilpailutusta – ratkaisua perustellaan ennalta-arvaamattomuudella ja erityisellä kiireellisyydellä

Koronarokotuksista saa todistuksen. Arkisto/Anu Kiljunen

Maarit Vaaherkumpu

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on hankkinut koronatodistusten tarkastussovelluksen suorahankintana ilman kilpailutusta, kertoo Tivi-lehti. Asia käy ilmi heinäkuun 14. päivä allekirjoitetusta THL:n hankintapäätöksestä, jonka Tivi on saanut THL:ltä tietopyynnöllä.

Tivin mukaan hankinnan arvonlisäverottomaksi hinnaksi on ilmoitettu päätöksessä 120 000 euroa. Hankinta on tehty Solitalta, joka on kehittänyt myös Koronavilkku-sovelluksen.

Kilpailuttamatta jättämistä perustellaan ”ennalta-arvaamattomuudella ja erityisellä kiireellisyydellä, jotta rajaviranomaisilla olisi tarvittavat toiminnallisuudet EU:n asetuksen edellyttämässä määräajassa”, kertoo Tivi.

Tivin mukaan THL kertoo hankintapäätöksessä saaneensa toukokuun puolivälissä sosiaali- ja terveysministeriöstä toimeksiannon käynnistää todistusten lukusovelluksen toteutus.

Äskettäin Suomessa käyttöön otettu koronapassi perustuu todistusten näyttämiseen koronarokotuksista, sairastetusta koronasta tai tuoreesta negatiivisesta koronatestituloksesta.

THL:n toiminnasta tarkastussovelluksen hankinnassa kertoi sunnuntaina myös Talouselämä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut