Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Suomen sähköntuotannosta yli puolet tuli viime vuonna uusiutuvista energianlähteistä

Ydinvoiman osuus Suomen sähköntuotannosta oli 34 prosenttia, fossiilisten polttoaineiden ja turpeen 14 prosenttia. Jussi Nukari / LEHTIKUVA

Nina Törnudd / STT

Suomessa viime vuonna tuotetusta sähköstä yli puolet tuli uusiutuvista energianlähteistä, kertoo Tilastokeskus. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun osuus nousi yli puolen.

Tuotantoa oli viime vuonna 66,6 TWh, josta uusiutuvien osuus oli 34,7 TWh eli 52 prosenttia. Vesi- ja tuulivoiman tuotanto nousivat runsaasti, kun taas puupolttoaineilla tuotettu sähkö laski 13 prosenttia.

Ydinvoiman osuus Suomen sähköntuotannosta oli 34 prosenttia, fossiilisten polttoaineiden ja turpeen 14 prosenttia.

Sähkön kokonaiskulutus väheni 4,5 TWh ja oli viime vuonna 81,6 terawattituntia. Kulutuksesta 82 prosenttia saatiin katettua kotimaisella tuotannolla ja 18 prosenttia tuonnilla, jota tuli Pohjoismaista, Venäjältä ja Virosta. Kulutuksen laskiessa nettotuonti väheni neljänneksellä.

Viime vuonna myös kaukolämmön ja teollisuuslämmön tuotannot laskivat kahdeksan prosenttia. Näistä 63 prosenttia tuotettiin uusiutuvilla ja 28 prosenttia fossiilisilla polttoaineella ja turpeella.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut