Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tietotekniikan konsulttiyhtiö CGI jää Teknologiateollisuuden työnantajayhdistyksestä pois

Tietotekniikan ja liiketoiminnan konsulttiyhtiö CGI jää pois Teknologiateollisuuden työnantajayhdistyksestä ja aikoo neuvotella työehtosopimuksen yhtiön sisällä.

Teollisuusliitto ilmoitti toissa viikolla aloittavansa tes-neuvottelut työantajayhdistyksen kanssa, kun ilmeni, että sen jäsenkunta on riittävän edustava varmistamaan yleissitovuuden. Alan sopimukset ovat katkolla marraskuun lopulla.

Ennalta on arvioitu, että yleissitovuus säilyy teknologiateollisuudessa kaikilla teollisuusaloilla ja työntekijäryhmillä, mutta että suunnittelu- ja konsulttiala saattaa jäädä yleissitovuuden ulkopuolelle.

Teknologiateollisuuden työnantajayhdistyksen toimitusjohtaja Jarkko Ruohoniemi sanoi STT:lle, että tietotekniikan palvelualalla yleissitovuus ei näytä olevan toteutumassa. CGI on ollut kyseisen sopimuksen piirissä.

– Suunnittelu- ja konsulttialalla on vielä vaikea sanoa, voi toteutua tai olla toteutumatta, Ruohoniemi sanoi.

Suuri työnantaja

Yleissitoviksi katsotaan työehtosopimukset, joiden piirissä on vähintään puolet alan työntekijöistä. Yleissitovuuden toteutumista arvioidaan sopimusten solmimisen jälkeen ja ne vahvistetaan sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä toimivassa yleissitovuuden vahvistamislautakunnassa.

CGI työllistää Suomessa yli 3 700 ihmistä. CGI Suomen toimitusjohtaja Leena-Mari Lähteenmaa sanoi yhtiön aikovan rakentaa työehtosopimuksesta vahvan kilpailutekijän työmarkkinoilla.

–  Saavutamme nämä tavoitteet parhaiten omalla työehtosopimuksella, joka luodaan yhdessä henkilöstön edustajien kanssa, Lähteenmaa sanoi.

Pääluottamusmies Jari Nevalainen totesi, että muuttunut tilanne työmarkkinoilla avasi CGI:lle mahdollisuuden lähteä neuvottelemaan räätälöityä työehtosopimusta.

– Uskon, että onnistumme ylläpitämään työehtosopimuksen tasoa myös nyt käynnistyvissä yrityskohtaisissa neuvotteluissa, Nevalainen sanoi tiedotteessa.

---

Korjattu otsikosta kirjoitusvirhe, po. työnantajayhdistys.