Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Teslan jättitilaus autovuokraaja Hertziltä ei olekaan varma – Muskin mukaan sopimusta ei ole allekirjoitettu

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk tviittasi tiistaina, että mitään sopimusta yhtiöiden välillä ei ole allekirjoitettu. AFP / LEHTIKUVA

STT

Autovuokrajätti Hertzin ja sähköautovalmistaja Teslan solmima jättikauppa ei olekaan varmistunut. Teslan toimitusjohtaja Elon Musk tviittasi tiistaina, että mitään sopimusta yhtiöiden välillä ei ole allekirjoitettu.

Hertz kertoi viime viikolla tilaavansa Teslalta ensi vuoden loppuun mennessä 100 000 autoa Yhdysvaltojen ja Euroopan alueille. Tilaus nostaisi sähköautojen osuuden Hertzin autovalikoimasta 20 prosenttiin.

Musk ilmoittaa tviitissään, että Teslan autojen kysyntä ylittää tuotantomäärät, joten yhtiö myy autojaan Hertzille vain samalla katteella kuin kuluttajille. Muskin mukaan Hertz-sopimus ei vaikuta Teslan tulokseen mitenkään.

Uutinen suuresta tilauksesta nosti Teslan pörssikurssia tuntuvasti, ja yhtiön markkina-arvo nousi yli triljoonan dollarin.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut