Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Oikeudenkäyntiavustajana toimineelle syyte huumejutussa

Oikeudenkäyntiavustajana toiminut henkilö on saanut syytteen huumerikoskokonaisuudessa. Jutun käsittely alkaa Helsingin käräjäoikeudessa marraskuun puolivälissä. -Koivisto Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA

Elina Korkee / STT

Oikeudenkäyntiavustajana toiminut henkilö on saanut syytteen huumerikoskokonaisuudessa, kertoo Syyttäjälaitos. Jutussa on kaikkiaan 20 syytettyä, joista kahdeksan on edelleen vangittuna.

Syyttäjälaitoksen tiedotteen mukaan oikeudenkäyntiavustaja on toiminut tällaisissa tehtävissä pitkään, muun muassa useissa huumausaineisiin liittyvissä rikoskokonaisuuksissa. Jutun toinen syyttäjä Heli Vesaaja tarkentaa STT:lle, että oikeudenkäyntiavustajana toiminut syytetty ei ole asianajaja.

– Kyllä sitä (hänen osuuttaan) on pidettävä merkittävänä, kun on tällaisessa asemassa oleva henkilö, sanoo Vesaaja.

Syytteet koskevat valtaosin törkeitä huumausainerikoksia. Epäiltyä rikoskokonaisuutta ovat tutkineet keskusrikospoliisi sekä Länsi-Uudenmaan, Sisä-Suomen ja Helsingin poliisilaitokset.

Jutun käsittelyn on määrä alkaa Helsingin käräjäoikeudessa marraskuun puolivälissä. Haastehakemus ja poliisin esitutkinta-aineisto tulevat julkisiksi, kun asia on ollut esillä käräjäoikeuden suullisessa käsittelyssä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut