Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Metsästäjä luuli ampuvansa kaurista mutta ampuikin toista miestä, tuomittiin käräjillä sakkoihin

Sakkorangaistukseen tuomittu mies myönsi toimineensa huolimattomasti ampumistilanteessa. -Koivisto Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA

STT

Pohjois-Savon käräjäoikeus on tuominnut 39-vuotiaan miehen metsästysrikoksesta ja törkeästä vammantuottamuksesta yhteensä 90 päiväsakkoon. Miehen tuloilla maksettavaa kertyy 1 800 euroa.

Hänet määrättiin myös metsästyskieltoon toukokuuhun 2024 saakka sekä korvaamaan vammautuneelle miehelle 35 200 euroa kivusta ja särystä.

Tuomittu oli viime vuoden joulukuussa metsästämässä kauriita hänelle ennestään tutulla alueella. Hän oli luullut tähdänneensä ja ampuneensa kaurista, mutta ampuikin sen sijaan toista miestä osuen tätä vatsan seudulle. Haavoittunut mies sai vakavat vammat.

– Hän on ampuessaan kiväärillä pimenevässä illassa kohdetta, jonka tunnistamiseen hän ei ole käyttänyt riittävää aikaa, ottanut riskin sellaisen vakavan vahingon aiheutumisesta, jossa jonkun kuolema tai vakava vammautuminen on ollut mahdollinen, kirjoittaa oikeus tuomiossaan.

Tuomittu myönsi toimineensa huolimattomasti ampumistilanteessa ja syyllistyneensä vammantuottamukseen, mutta kiisti törkeän tekomuodon.

Oikeus antoi tuomionsa tiistaina.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut