Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Hans Välimäki oli yksi uuden pohjoismaisen keittiön manifestin allekirjoittajista vuonna 2005. Mika Remes

Hans Välimäki ja 11 muuta ruokagurua julistivat periaatteet pohjoismaiselle keittiölle vuonna 2005 – himottuja Michelin-tähtiä alkoi ropista suomalaisiinkin ravintoloihin

Kirjoitus on julkaistu ensimmäisen kerran Aromissa 6/21.

Mika Remes

Olin syömässä vuonna 2004 uudessa kiinnostavassa ravintolassa Kööpenhaminassa. Vähäeleisesti kalustettu ravintolasali tulvi valoa. Lautasella kiikutettiin ruokaa, jonka kaikki raaka-aineet olivat Pohjoismaista. Viimeistään kaurapuurosta ja turskannahasta taiteiltu näkkileipä herätti mielenkiinnon ruokaa ja sen kokkia kohtaan.

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja lue juttuja rajattomasti.

Tilaa tästä 2 kk vain 9,90 € / kk Tilaa 24 h 5 €

Digitilauksen sisältö

  • KSML.fi-verkkopalvelun rajaton käyttöoikeus vuoden jokaisena päivänä
  • Näköislehti
  • Uutissovelluksen ja päivän lehti -sovelluksen käyttöoikeus (iOS ja Android)
  • Lukuoikeus sinulle ja kolmelle perheenjäsenellesi