Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juho Kuosmasen ohjaamalle Hytti nro 6:lle kolme ehdokkuutta "Euroopan Oscar -kisassa"

Juho Kuosmasen ohjaama elokuva Hytti nro 6 on saanut kolme European Film Awards -ehdokkuutta.

Elokuvien levitysyhtiö B-Plan Distribution kertoo, että Hytti nro 6 on ehdolla parhaaksi eurooppalaiseksi elokuvaksi. Tämän lisäksi elokuvan pääosia näyttelevät Seidi Haarla ja Juri Borisov ovat ehdolla parhaan nais- sekä miespääosan kategorioissa.

Euroopan elokuva-akatemian jakamia palkintoja on kutsuttu myös Euroopan Oscareiksi. Palkittavat valitsevassa Euroopan elokuva-akatemiassa on noin neljä tuhatta elokuva-alan ammattilaista.

Voittaja julkistetaan Berliinissä 11. joulukuuta.

Hytti nro 6 perustuu Rosa Liksomin samannimiseen Finlandia-palkittuun romaaniin. Se kertoo suomalaisen opiskelijan ja venäläisen kaivosmiehen kohtaamisesta junamatkalla.

Elokuva on palkittu aiemmin tänä vuonna Cannesin elokuvajuhlien Grand Prix -palkinnolla, ja se on Suomen virallinen Oscar-ehdokas.

Parhaan kansainvälisen elokuvan Oscar-ehdokkaiksi tarjotuista elokuvista nimetään 21. joulukuuta 15 teosta, joiden joukosta valittavat viralliset Oscar-ehdokkaat paljastetaan 8. helmikuuta ensi vuonna.

Kuosmasen edellinen ohjaustyö Hymyilevä mies voitti parhaalle eurooppalaiselle esikoisohjaukselle myönnettävän European Film Awards -palkinnon vuonna 2016. Tämä oli vasta toinen kerta, kun European Film Awardseissa palkittiin suomalaisia tekijöitä. Vuonna 1992 Matti Pellonpää palkittiin parhaan miespääosan palkinnolla roolisuorituksestaan Aki Kaurismäen ohjaamassa Boheemielämää-elokuvassa.