Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Yhdysvaltalainen ruoan tilauspalvelu ostaa Woltin noin seitsemällä miljardilla eurolla, tänään julkistetaan viime vuoden verotiedot

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Yhdysvaltalainen ruoan tilauspalvelu ostaa Woltin noin seitsemällä miljardilla eurolla

Yhdysvaltalainen ruoan tilauspalvelu DoorDash ostaa suomalaisen teknologiayhtiö Woltin noin seitsemällä miljardilla eurolla, Wolt kertoo tiedotteessaan.

Woltin mukaan kaupan arvo olisi suurempi kuin esimerkiksi Nokian matkapuhelinliiketoiminnan myynti Microsoftille tai Sampo-pankin myynti Danske Bankille. Yhtiö arvioi, että kaupasta maksetaan Suomeen veroja yli 600 miljoonan euron arvosta, kun kaupassa vaihdetut osakkeet päätyvät verotettavaksi.

Kaupan jälkeen Wolt jatkaa toimintaansa nykyisellä nimellään ja yhtiön pääkonttori pysyy Helsingissä. Tiedotteessa kerrotaan, että pääkonttorista tulee samalla DoorDashin kansainvälisen liiketoiminnan keskus.

Tänään julkistetaan viime vuoden verotiedot - eniten veroja maksaneiden kärki on taas mahdollista selvittää

Eniten veroja viime vuonna maksaneiden kärki selvinnee ainakin pääosin tänään, kun verotus tulee julkiseksi. Tulokärjen verotiedoista osa on jäänyt pimentoon toissa vuodesta lähtien. Tuolloin tuli verottajan tulkinnan mukaan mahdolliseksi vastustaa verotietojensa sähköistä luovuttamista medialle.

Tänä vuonna tiedot ovat asteen verran avoimempia median voitettua hallinto-oikeudessa taiston verottajan diaaritiedoista. Verottaja joutui toimittamaan tänä vuonna medialle nimilistan niistä, jotka ovat vastustaneet tietojensa antamista.

Listalla on yli 2 000 ihmistä, joten koko listan tarkistaminen nimi nimeltä verottajan palvelun kautta on työlästä, mutta mahdollista.

Mies hakee apua vasta, kun asiat ovat jo pahasti solmussa - avun hakemista estävät häpeä ja opitut miehen mallit

Miehet hakevat kriisissä apua vasta, kun tilanne on kestämätön, kertoo Mieli Suomen Mielenterveys ry tiedotteessaan.

Mieli ry selvittää marraskuun loppuun sakka auki olevan kyselyn avulla sitä, miten avun hakemisen kynnystä voisi miesten osalta madaltaa.

Tähän mennessä kyselyyn on vastannut yli 500 miestä. Vastausten perusteella miesten avun hakemista estävät muun muassa häpeä ja opitut miehen mallit.

Mieli ry:n kriisipuhelimeen viime vuonna soittaneista vain noin kolmannes oli miehiä. Tiedotteessa alleviivataan myös sitä, kuinka miehet yrittävät itsemurhaa harvemmin kuin naiset, mutta kuolevat siihen naisia useammin. Vuonna 2019 noin kolme neljästä itsemurhan tehneestä oli miehiä.

Ajokeli huonoa maan itä- ja pohjoisosissa - lumi- ja räntäsateet autoilijoiden riesana

Ajokeli on huonoa yön ja aamun aikana maan itä- ja pohjoisosissa. Ajo-olosuhteita teillä vaikeuttavat lumi- tai räntäsateet sekä sään lauhtuminen. Liikenteen sujuvuus heikentyy ja keskinopeus laskee. Lisäksi onnettomuusriski on säiden vuoksi tavallista korkeampi.

Ilmatieteen laitos on antanut varoituksia huonosta ajokelistä Pohjois-Karjalaan, Kainuuseen, Kuusamoon sekä Pudasjärvelle ja Taivalkoskelle. Lisäksi varoitukset ovat voimassa koko Lapin alueella.

Kaikilla merialueilla on puolestaan voimassa kovan tuulen varoituksia. Suomenlahdella varoitukset poistuvat jo aamusta, muualla tilanteen uskotaan helpottavan loppuiltapäivästä.

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnot ehdokkaat julkistetaan

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon ehdokkaat paljastetaan tänään. Palkinnosta kilvoittelevat kirjat on valinnut lautakunta, jonka puheenjohtajana toimi elokuva- ja tv-alan asiantuntija Petri Kemppinen ja jäseninä kirjastoalan asiantuntija Päivi Jokitalo ja kehittämispäällikkö Emmi Jäkkö.

Suomen Kirjasäätiön jakama palkinto on 30 000 euroa.

Lasten- ja nuortenkirjallisuudelle Finlandia-palkintoa on jaettu vuodesta 1997. Viime vuonna palkinnon sai Anja Portin teoksellaan Radio Popov.

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja tapaa Puolan pääministerin EU:ta kuohuttavan rajakriisin keskellä

Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan Charles Michelin on määrä tavata tänään Puolan pääministeri Mateusz Morawiecki Varsovassa. Johtajat tapaavat Puolan ja Valko-Venäjän välisen rajakriisin kuohuttaessa Euroopan unionia.

EU:n päättäjät katsovat Valko-Venäjän toteuttavan hybridioperaatiota, jossa se kuljettaa ihmisiä muista maista alueelleen ja ohjaa nämä EU:ta kohti. Valko-Venäjän toimet on tulkittu kostoksi EU:n asettamista pakotteista.

Rajakriisin eniten koskettama Puola osoitti tiistaina syyttävän sormensa Valko-Venäjän itsevaltaisen johtajan Aljaksandr Lukashenkan liittolaisen suuntaan. Pääministeri Morawieckin mukaan operaation suunnittelija olisi Venäjän presidentti Vladimir Putin.

Rakennus romahti Turkissa

Yli kaksikymmentä ihmistä on selvinnyt hengissä rakennuksen romahdettua tiistaina alkuillasta Turkin itäosassa sijaitsevassa Malatyan kaupungissa.

Kolmetoista ihmistä on viety sairaalaan. Heistä kaksi saa tehohoitoa.

Kaksikerroksisen rakennuksen alakerrassa oli ravintola, leipomo ja myymälä, yläkerrassa kahvila.

Pelastustyöntekijät auttoivat raunioista pois 13 ihmistä, mutta kahdeksan ihmistä pääsi turvaan omin avuin. Viranomaisten tietojen mukaan kaikki ihmiset on saatu pelastettua, mutta asiasta ei ollut tiistaina täyttä varmuutta.

Romahduksen syy on toistaiseksi epäselvä. (Lähde: AFP)

Rauhannobelisti Malala Yousafzai avioitui

Nobelin rauhanpalkinnon 17-vuotiaana voittanut pakistanilainen Malala Yousafzai kertoo menneensä naimisiin. Yousafzai ilmoitti asiasta Twitterissä.

Tviitin mukaan Yousafzai ja hänen miehensä Asser Malik avioituivat pienimuotoisessa seremoniassa kotonaan Englannin Birminghamissa. Paikalla oli vihkiparin perhettä.

Kun Yousafzai oli 15-vuotias, äärijärjestö Talebanin jäsen ampui häntä päähän koulubussissa. Hänet lennätettiin myöhemmin Britanniaan saamaan hoitoa. Yousafzai oli joutunut kotimaassaan Talebanin kohteeksi puolustettuaan tyttöjen oikeutta koulutukseen.

Yousafzai asettui sittemmin perheineen Birminghamiin, ja hänet palkittiin Nobelin rauhanpalkinnolla vuonna 2014. (Lähde: AFP)

Korjattu juttua klo 7.15: Talosta Turkissa selvisi yli 20 ihmistä. Ei yli 21 ihmistä.