Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Juutalaisvanhuksen murhasta langetettiin Ranskassa elinkautinen

STT–AFP

Ranskassa tuomioistuin langetti iäkkään juutalaisnaisen murhanneelle miehelle keskiviikkona elinkautisen vankeustuomion. Tuomitulla ei myöskään ole mahdollisuutta päästä ehdonalaiseen 22 vuoteen.

Oikeuden päätöksen mukaan mies puukotti vuonna 2018 useita kertoja 85-vuotiasta uhriaan Mireille Knollia. Naisen asunto sytytettiin palamaan.

Toinen syytetty vapautettiin murhasyytteestä, mutta hänen todettiin syyllistyneen varkauteen, jolla oli antisemiittiset motiivit. Hänet tuomittiin 15 vuodeksi vankeuteen.

Tuomioistuimen mukaan varkautena alkanut hyökkäys sai polttoainetta "laajemmasta antisemitistisestä taustasta" ja "ennakkoluuloista", jotka liittyvät juutalaisten väitettyyn varallisuuteen. Nämä aiheuttivat sen, että murhasta tuomittu mies uskoi, että uhrilla oli kodissaan "piilotettuja aarteita".

Knollin perhe luonnehti tuomiota oikeudenmukaiseksi.

Vuonna 1942 tuolloin yhdeksänvuotias Mireille Knoll onnistui pakenemaan äitinsä kanssa natsien vainoa Portugaliin. Sodan jälkeen hän palasi Ranskaan.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut