Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

IS: Syyttäjän mukaan aliupseerioppilas osoitti toista aseella varusmiessaunalla – perusteli "pelleilevänsä"

Syyttäjän mukaan puheisiin tuohtunut aliupseerioppilas otti aseen selästään ja osoitti sillä varusmiestoveriaan. Karjalainen Hannu
Emmi Julkunen

Emmi Julkunen

Rovaniemellä Rovajärven varusmiessaunalla tai sen läheisyydessä sattui sotilaiden välillä välikohtaus, jota puidaan nyt Lapin käräjäoikeudessa. Asiasta kertoi Ilta-Sanomat.

Tapauksessa aliupseerioppilas hermostui toisen aliupseerioppilaan esittämiin kysymyksiin ja vihjailuihin. Syyttäjän mukaan puheisiin tuohtunut aliupseerioppilas otti aseen selästään ja osoitti sillä varusmiestoveriaan. Syyttäjän mukaan hän myös uhkasi ottaa puukon taskustaan esille.

Aliupseerioppilaalle vaaditaan enintään neljän kuukauden ehdollista vankeustuomiota laittomasta uhkauksesta ja sotilaan sopimattomasta käyttäytymisestä.

Syytetty on kiistänyt väitteen laittomasta uhkauksesta, mutta myöntää sotilaan sopimattoman käytöksen ottaessaan aseen selästään. Hän perusteli käytöstään pelleilynä.

Tuomio asiasta annetaan ensi tiistaina.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut