Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Niinistö vierailee Berliinissä marraskuun loppupuolella

President Sauli Niinistö vierailee Saksassa kuun loppupuolella. AFP / LEHTIKUVA

Heta Hassinen / STT

Presidentti Sauli Niinistö vierailee Berliinissä marraskuun loppupuolella. Asiasta kerrotaan Saksan liittopresidentin Frank-Walter Steinmeierin julkisessa kalenterissa . Kalenterin mukaan presidenttien tapaaminen on 22. marraskuuta.

Niinistö ja Steinmeier ovat tavanneet useamman kerran. Steinmeier on vieraillut Suomessa esimerkiksi vuosina 2018 ja 2019. Niinistö vieraili Steinmeierin luona Berliinissä vuonna 2017.

Presidentit keskustelivat tammikuussa puhelimitse kansainvälisistä kysymyksistä ja koronatilanteesta.

Sitä ennen he kävivät pitkän puhelinkeskustelun viime vuoden syyskuussa, jolloin esillä olivat yhteiset huolenaiheet. Niinistö kertoi tuolloin presidenttien käyneen perinpohjaisen keskustelun venäläisen oppositiovaikuttaja Aleksei Navalnyin tapauksesta. Navalnyi joutui myrkytyksen kohteeksi viime vuoden elokuussa.

Marin kävi Merkelin luona

Myös pääministeri Sanna Marin (sd.) vieraili hiljattain Saksassa. Lokakuisella vierailullaan Marin tapasi Saksan väistyvän liittokanslerin Angela Merkelin ja tämän todennäköisen seuraajan, sosiaalidemokraattien liittokansleriehdokkaan Olaf Scholzin.

Marin kertoi keskustelleensa Merkelin kanssa hyvin syvällisellä ja yksityiskohtaisella tasolla energiasta ja ilmastonmuutoksesta.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut