Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

JHL: Anonyymi rekrytointi tasaisi palkkaeroja miesten ja naisten välillä

JHL:n mukaan työntekijän on helpompi suhteuttaa palkkatoiveensa oikein, kun hän tietää, mitä muut ansaitsevat samasta tai samankaltaisesta työstä. PEKKA SAKKI / LEHTIKUVA

STT

Palkka-avoimuus auttaa kaventamaan miesten ja naisten palkkaeroja, ilmenee Julkisten ja hyvinvointitalojen liiton JHL:n tuoreesta selvityksestä. Liiton mukaan työntekijän on helpompi suhteuttaa palkkatoiveensa oikein, kun hän tietää, mitä muut ansaitsevat samasta tai samankaltaisesta työstä.

JHL suosittaa muun muassa anonyymia rekrytointia. Anonyymi rekrytointi voisi auttaa naisia nousemaan korkeamman palkkatason tehtäviin, koska hakijoita olisi vaikeampi syrjiä sukupuolen perusteella.

– Palkkaeroja on vaikea havaita, eikä työntekijöillä tai heidän edustajillaan ole aina oikeutta saada palkoista kattavaa tietoa. Tieto eroista jää mediakeskustelun varaan, jos ansioista ei puhuta avoimesti työpaikoilla, arvioi JHL:n ekonomisti Youssef Zad tiedotteessa.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut