Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Oikeus jäädytti loppiaisen kongressimellakkaa koskevien Trumpin asiakirjojen luovuttamisen

Vaalitappioon pettyneet Donald Trumpin kannattajat tunkeutuivat Yhdysvaltain kongressitaloon loppiaisena. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvaltojen liittovaltion valitustuomioistuin on jäädyttänyt loppiaisen kongressimellakkaa koskevien asiakirjojen luovuttamisen senaatin tutkimusryhmälle.

Liittovaltion tuomari päätti tiistaina, että kansallisarkiston on luovutettava satoja sivuja asiakirjoja ryhmälle. Ex-presidentti Donald Trump oli pyytänyt asiakirjojen salaamista sillä perusteella, että hänellä tuolloin vallassa olleena presidenttinä on oikeus päättää niiden käytöstä.

Ryhmä haluaisi nähtäväkseen muun muassa Valkoisen talon vierailijalistoja, puhelutietoja, Trumpin avustajien tekemiä muistioita sekä luonnoksen Trumpin pitämästä puheesta, joka johti mellakkaan.

Trumpin asianajajat valittivat tiistain päätöksestä valitustuomioistuimeen. Sen on määrä käsitellä asiaa kuluvan kuun lopussa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut