Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Presidentti Niinistö pitää Saksan työvierailulla puheita muun muassa Helsingin hengestä

Presidentti Sauli Niinistön ohella tilaisuuteen osallistuu muun muassa Saksan liittopresidentti Frank-Walter Steinmeier (vas.). Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

STT

Presidentti Sauli Niinistö tekee työvierailun Berliiniin 21.–23. marraskuuta. Hän on vierailun aikana muun muassa pääpuhujana Körber-säätiön järjestämässä tilaisuudessa, kertoo presidentin kanslia. Tilaisuuden aihe on Helsingin henki suurvaltakilpailun aikakaudella ja siihen osallistuvat muun muassa Saksan liittopresidentti Frank-Walter Steinmeier ja Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjin pääsihteeri Helga Schmid.

Niinistö on viime aikoina puhunut paljon "Helsingin hengestä" ja pitänyt eri yhteyksissä esillä ajatusta, että Helsingissä vuonna 1975 järjestetyn Euroopan turvallisuus- ja yhteistyökokouksen 50-vuotisjuhlan yhteydessä voitaisiin järjestää huippukokous Suomessa vuonna 2025.

Niinistö tapaa liittopresidentti Steinmeierin myös kahdenvälisesti maanantaina. Vierailusta kerrottiin jo viime viikolla Steinmeierin julkisen kalenterin perusteella.

Tiistaina Niinistö pitää Berliinin Humboldt-yliopistossa puheen, jonka aiheena on tarve vahvemmalle Euroopalle kovemmassa ja vaikeammassa maailmassa.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut