Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ruotsin terveysviranomaiset haluavat ottaa koronapassin käyttöön ensi kuussa

Ruotsissa koronapassia ei olla suosittelemassa ravintoloihin, kouluihin, kauppoihin tai joukkoliikenteeseen. AFP / LEHTIKUVA

STT–TT

Ruotsin terveysviranomaiset haluavat, että maassa otettaisiin käyttöön koronapassit yli sadan henkilön tilaisuuksissa ensi kuun alusta lukien.

Koronapassi haluttaisiin käyttöön esimerkiksi teattereissa, konserteissa ja urheilutapahtumissa.

Sen sijaan ravintoloihin koronapassia ei olla suosittelemassa, jos ravintolassa ei ole musiikkia tai tanssia. Koronapassia ei myöskään tarvittaisi kouluissa, kaupoissa tai joukkoliikenteessä.

Koronapassin lisäksi terveysviranomaiset haluavat keskustella myös uusista tapahtumia koskevista rajoituksista. Näitä voisivat olla muun muassa henkilöiden määrän rajoittaminen tai seurueiden sijoittaminen niin, että turvaetäisyydet säilyisivät.

Viranomaiset perustelevat koronapassia ja rajoituksia viimeaikaisella kehityksellä muun muassa Hollannissa, Itävallassa ja Tanskassa, missä koronaviruksen nopea leviäminen rokottamattomien keskuudessa on johtanut seurauksiin myös niiden keskuudessa, jotka ovat täysin rokotettuja. Tämä taas on johtanut sairaanhoidon kuormituksen lisääntymiseen.

Uutistoimisto TT:n lähteiden mukaan kansanterveysviranomaiset keskustelevat asiasta tänään hallituksen kanssa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut