Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Valtio palauttaa itselleen pääomaa 500 miljoonaa euroa Solidiumilta

Solidiumin mukaan pääoman palautus maksetaan valtiolle sijoitetun vapaan pääoman rahastosta perjantaina. MIKKO STIG / LEHTIKUVA

STT

Valtio päätti keskiviikkona jakaa pääoman palautuksena itselleen 500 miljoonaa euroa omalta sijoitusyhtiöltään Solidiumilta . Pääoman palautus maksetaan sijoitetun vapaan pääoman rahastosta perjantaina, kertoi Solidium torstaina julkaistussa tiedotteessaan.

– Tämä on omistajan päätös ja meille informoitiin, että tällainen palautus tullaan meiltä pyytämään, kertoo STT:lle Solidiumin toimitusjohtaja Antti Mäkinen.

Solidium on osakeyhtiö, jonka ainoa osakkeenomistaja on Suomen valtio. Sijoitusyhtiön tehtävänä on vahvistaa ja vakauttaa kotimaista omistusta kansallisesti merkittävinä pidetyissä yrityksissä.

Yhtiö on muun muassa Elisan , Stora Enson , Nokian , Valmetin ja Metso Outotecin vähemmistöomistajia. Solidiumin sijoitusvarallisuuden arvo on noin yhdeksän miljardia euroa.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut