Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IMF esittelee Suomen taloutta koskevan arvionsa

Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n valtuuskunnan johtaja Wojciech Maliszewski esittelee IMF:n laatiman Suomen taloutta koskevan arvion tänään aamupäivällä Helsingissä.

IMF arvioi säännöllisesti jäsenmaidensa taloutta. Arvio on ensimmäinen koronakriisin puhkeamisen jälkeen. Edellisen kerran IMF esitti Suomea koskevan arvionsa kaksi vuotta sitten.

Tuolloin IMF esitti Suomen hallitukselle muun muassa ympäristölle haitallisten tukien poistoa. Rahasto huomautti, että niiden yhteenlaskettu määrä on 3,5 miljardia euroa vuodessa, mikä vastaa noin neljäsosaa tämänhetkisistä koulutusmenoista.

IMF:n mukaan hallituksen on löydettävä muitakin säästökohteita, ja kustannusten kehitys on otettava huomioon myös keskustelussa sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamisesta.

Valuuttarahasto piti Suomen hallitusohjelman tavoitteita ihailtavina, mutta haasteena on niiden toteutuminen. IMF piti epätodennäköisenä, että Suomen talous olisi tasapainossa hallituksen tavoitteen mukaisesti vuonna 2023.

Tätä arviota IMF on varmasti joutunut päivittämään, koska koronan vuoksi Suomen hallitus joutunut tukemaan taloutta poikkeuksellisin keinoin.