Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Satakuntaan ja Pohjois-Pohjanmaalle 50 henkilön kokoontumisrajoitus sisätiloihin

Sisätiloissa järjestettävät yli 50 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kielletään Satakunnassa ja Pohjois-Pohjanmaalla, kertovat Lounais-Suomen ja Pohjois-Pohjanmaan aluehallintovirastot (avit).

Toimijat voivat järjestää yli 50 henkilön kokoontumisia ilman voimaantulevia rajoituksia, jos tilaisuudessa on käytössä koronapassi. Pohjois-Pohjanmaalla koronapassi vaaditaan yli 16-vuotiailta osallistujilta, jos tilaisuus halutaan järjestää ilman rajoituksia.

Koronapassilla rajoitusten helpottaminen on jo laajasti käytössä esimerkiksi ravintoloissa.

Kokoontumisrajoitukset ovat voimassa Satakunnan alueella kuukauden ajan maanantaista alkaen. Pohjois-Pohjanmaalla rajoitukset ovat voimassa ensi viikon perjantaista joulupäivään asti.

Avien mukaan päätös kokoontumisrajoituksista perustuu tartuntatautilain pykälään 58. Päätös on tehty koronaviruksen laajemman leviämisen ehkäisemiseksi, riskiryhmien suojelemiseksi ja terveydenhuollon kantokyvyn turvaamiseksi. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin rokotuskattavuus on muuta maata alhaisemmalla tasolla ja ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä Suomen suurin (356,2), avin tiedotteessa kerrotaan.

Kokoontumisrajoituksia myös Uudellemaalle

Myös Uudellamaalla sisätiloissa pidettävien yleisötapahtumien seisomakatsomojen henkilömäärää rajoitetaan koronatilanteen takia ensi viikolla. Etelä-Suomen avi kertoi eilen, että ensi viikon torstaista alkaen tilaisuudessa voi olla enintään 20 henkilöä, joilla ei ole istumapaikkaa. Istumapaikallisten katsomojen osallistujamäärää ei rajoiteta.

Uudenmaan rajoitukset eivät koske tilaisuuksien henkilökuntaa, esiintyjiä tai urheiluottelujen pelaajia.