Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Harris johti Yhdysvaltoja vajaat puolitoista tuntia, kun Biden oli paksusuolen tähystyksessä

Harris (oik.) toimi reilun tunnin ajan myös armeijan ylipäällikkönä ja hänen hallussaan olivat ydinaseiden laukaisukoodit. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvaltoja johti perjantaina naispresidentti, kun varapresidentti Kamala Harris toimi maan johtajana tunnin ja 25 minuuttia. Presidenttiys siirtyi Harrisille, koska presidentti Joe Bidenille tehtiin paksusuolen tähystys, minkä ajaksi hänet nukutettiin.

Harris toimi reilun tunnin ajan myös armeijan ylipäällikkönä ja hänen hallussaan olivat ydinaseiden laukaisukoodit.

Tähystys kuuluu osana presidentin normaaliin terveystarkastukseen.

Valkoisen talon mediaedustajan Jen Psakin mukaan Harris työskenteli normaalisti toimistostaan myös Bidenia tuuratessaan.

Biden on Yhdysvaltain historian vanhin presidentti. Hän täyttää 79 vuotta lauantaina. Harris, 57, puolestaan on ensimmäinen nainen varapresidentin virassa.

Presidentin sijaistaminen ei ole aivan ennenkuulumatonta, sillä presidentti George W. Bush siirsi vallan samalla tavalla hetkeksi varapresidentilleen, kun hänelle tehtiin vastaava operaatio vuosina 2002 ja 2007.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut