Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MTV Uutiset selvitti Suomen kolmen suurimman eläinpuiston kalleimmat syöjät –  "Kustannukset ihan omaa luokkaansa", kommentoi intendentti voittajaa

Bambua, kolariruhoja, lihaa ja kalaa. Näitä syövät Suomen kolmen suurimman eläintarhan kalleimmat syöjät, kirjoittaa MTV Uutiset.

MTV Uutisten mukaan Ähtärin eläinpuiston kallein syöjä on isopanda. Eläinpuiston intendentin Marko Haapakosken mukaan kahden isopandan tuore bambu maksaa reilut 200 000 euroa vuodessa. Bambua tuodaan Ähtäriin Hollannista.

– Ovathan niiden ravinnon kustannukset ihan omaa luokkaansa. Ravinto on 99-prosenttisesti bambua, Haapakoski kertoo MTV Uutisille.

Helsingissä sijaitsevan Korkeasaaren eläintarhan rahallisesti suurin ahmatti on amurintiikeri. Sen ruoat maksavat eläintarhalle noin 5 000 euroa vuodessa. Valtaosa ravinnosta – luisesta lihasta – tulee kolariruhoista.

– Se tekee siitä paljon halvempaa. Niitä tulee sellainen 300 jollei enemmänkin per vuosi, kertoo eläintenhoitaja Jonne Stenroth MTV Uutisille.

Ranuan eläinpuiston kallein syömäri on jääkarhu. Eläinpuiston intendentin Heini Niinimäen mukaan eläimen ruokakustannukset "eivät ole pilvissä", mutta hän ei osaa sanoa vuotuista summaa. Jääkarhu syö paljon erilaista ja vaihtelevaa ruokaa.

– Ruokavalion perusta on liha ja kala. Jääkarhut saavat lisäksi pieniä määriä kasviksia, hedelmiä, leipää ja pähkinöitä. Nämä ovat virikkeiden ja koulutuksen kautta tarjottavia herkkupaloja, Niinimäki kertoo MTV Uutisille.