Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Poliisi tutkii henkirikosta Nivalassa: Miehen epäillään ampuneen 29-vuotiaan uhrin haulikolla aamuyöllä

Iiro-Matti Nieminen / STT

Pohjois-Pohjanmaalla Nivalassa tapahtui ampuma-aseella tehty epäilty henkirikos sunnuntaina aamuyöllä, kertoo Oulun poliisi.

Poliisi on pidättänyt nivalalaisen 25-vuotiaan miehen, jota epäillään taposta.

Uhri oli 29-vuotias kalajokinen mies. Hän kuoli saamiinsa vammoihin tapahtumapaikalla.

Tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Ilkka Piispasen mukaan ampuminen tapahtui ulkona yksityisalueella. Ampumisessa käytetty ase oli haulikko, ja sillä ammuttiin useita laukauksia.

Piispasen mukaan poliisilla on melko tarkka tieto tapahtumien kulusta. Hän kertoo, että ampuminen tapahtui kotiintulohetkellä. Paikalla oli uhrin ja epäillyn lisäksi muitakin.

– Motiivi on hieman hukassa ja kuulemiset kesken, niin en voi vielä sanoa, miten kaikki on mennyt. Annetaan paikalla olleiden kertoa, mitä he ovat nähneet, Piispanen sanoo STT:lle.

Poliisin mukaan epäilty oli tapahtuma-aikaan alkoholin vaikutuksen alaisena.

Uhri ja epäilty tunsivat toisensa, mutta he eivät olleet sukua toisilleen.

– Jollakin tavalla perhetuttuja, Piispanen luonnehtii.

Poliisi on puhuttanut epäiltyä, mutta kuulusteluja ei ole vielä tehty. Piispanen ei kerro, miten epäilty on kommentoinut tapahtumia.

Poliisi aikoo esittää epäiltyä vangittavaksi. Aikataulu riippuu Piispasen mukaan siitä, miten kuulustelut sujuvat. Hän ennakoi, että vangitsemisvaatimus toimitetaan käräjäoikeudelle todennäköisesti tiistaina.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut