Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sairaalahoidossa on 45 koronapotilasta enemmän kuin perjantaina, kahden viikon tartuntojen määrä on yhä nousussa

Suomessa on sairaalahoidossa yhteensä 45 koronapotilasta enemmän kuin perjantaina, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Sairaalahoidossa on nyt yhteensä 322 koronavirukseen liittyvää tautia sairastavaa, joista teho-osastolla 43. Teho-osastolla on kaksi koronapotilasta enemmän kuin perjantaina.

Perjantain jälkeen on raportoitu 2 616 uutta koronavirustartuntaa. THL ei julkaise päivittäisiä koronalukuja viikonloppuna.

Kahden viikon aikana raportoitujen tartuntojen määrä on tätä edeltävää kahden viikon ajanjaksoa suurempi. Suomessa on kahden viime viikon aikana raportoitu noin 12 700 koronatartuntaa, mikä on noin 3 600 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Perjantain jälkeen yhdeksän uutta koronakuolemaa

Suomessa on raportoitu yhdeksän uutta koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta perjantain jälkeen. Koronakuolemia on epidemian aikana raportoitu Suomessa kaikkiaan 1 258.

Annettujen ensimmäisten ja toisten koronarokoteannoksia määrä kasvaa tällä hetkellä melko hitaasti. Ensimmäisen annoksen osalta rokotuskattavuus on Suomen 12 vuotta täyttäneessä väestössä 86,4. Toisen rokoteannoksen kattavuus samassa ryhmässä on kivunnut eilisestä yhdellä prosentin kymmenesosalla 81,1 prosenttiin.

Kolmannen rokoteannoksen on saanut 3,8 prosenttia Suomen 12 vuotta täyttäneestä väestöstä.

Pohjois-Pohjanmaalla kahden viikon ilmaantuvuus ylittää 400:n

Koronan ilmaantuvuus koko maassa on nyt 228 tapausta sataatuhatta asukasta kohden kahden viime viikon aikana. Edeltävällä kahden viikon jaksolla ilmaantuvuusluku oli 164.

Suurin ilmaantuvuusluku, 411, on Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä ja toisiksi suurin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä, jossa se on 302.

Pienin ilmaantuvuusluku on Ahvenanmaalla, jossa se on 50. Toisiksi matalimmalla tasolla kahden viikon ilmaantuvuus on Kainuussa, jossa se on 68. Ilmaantuvuusluvut ovat pyöristettyjä.