Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

HS: Korvavaloistaan tunnettu Valkee hakeutui konkurssiin

Kirkasvalokuulokkeet löytyvät edelleen monesta kodista, vaikka niiden toimintaperiaatetta ei ole koskaan todistettu. Matti Ihatsu

Justus Vento

Korvavalonapeistaan tunnettu Valkee Oy on hakeutunut konkurssiin, kertoo Helsingin Sanomat. Viime vuoden tilinpäätöksessä yhtiölle kirjattiin liikevaihtoa noin 570 000 euroa, kun liiketappio nousi liki 720 000 euroon. Konkurssihakemuksen mukaan yhtiön velat ovat kasvaneet lähes 1,5 miljoonaan euroon, ja sen suurin velkoja on 1,2 miljoonan euron osuudella Business Finland.

Yhtiö on HS:n mukaan ollut maksuvaikeuksien takia protestilistalla helmikuusta 2020 lähtien.

Yhtiön tunnetuin tuote, korvavalo kehitettiin vuonna 2007. Laitteen ideana on heijastaa valoa käyttäjän korvien kautta suoraan aivoihin. Valon tulisi Valkeen mukaan helpottaa esimerkiksi kaamosmasennusta. Riippumattomissa tutkimuksissa laitteen toiminnalle ei kuitenkaan koskaan löydetty todisteita. Se voittikin Skepsiksen Huuhaa-palkinnon vuonna 2012.

Tästä huolimatta kiinnostus yhtiötä kohtaan pysyi yllä, ja HS:n mukaan Valkee keräsi vuoden 2013 rahoituskierroksella 7,4 miljoonaa euroa.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut