Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lennokkien lennättäminen eduskunnan alueella kielletään

Miehittämättömien ilma-alusten kuten lennokkien lennättäminen Eduskuntatalon ympäristössä on kiellettyä tästä maanantaista lähtien. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom perusti eduskunnan kiinteistöjen alueelle tilapäisen rajoittavan UAS-ilmatilavyöhykkeen, joka on voimassa huhtikuun lopulle asti.

Sen jälkeen astuu voimaan myöhemmin perustettava pysyvä rajoittava vyöhyke. Rajoitukset eivät koske valtion ilmailua.

Eduskunnan kanslia esitti Traficomille rajoittavan ilmatilavyöhykkeen perustamista. Traficomille ei esitetty sellaisia lausuntoja, jotka olisivat estäneet vyöhykkeen perustamisen.

– Tähän ei liity mitään ihmeellistä. Meidän on pitänyt jo pidemmän aikaa saada tämä hoidettua. Nämä ovat ihan meidän normaaleja toimenpiteitä, kertoo eduskunnan turvallisuusesimies Lasse Jartti STT:lle.

Lennokkien lennättäminen on jo entuudestaan ollut kiellettyä Helsingissä muun muassa Kruununhaassa Valtioneuvoston linnan ja Presidentinlinnan alueella sekä Meilahdessa presidentin ja pääministerin virka-asuntojen ympäristössä.

– Onhan se hyvä, että linja on yhtenevä näiden valtion virastojen kanssa.

Hänen mukaansa eduskunnassa ei ole ollut mitään ongelmaa lennokkien kanssa, eikä niitä ole lennätetty alueella erityisen paljon.

Lennättäminen vyöhykkeellä voidaan jatkossa sallia tapauskohtaiseen harkintaan perustuen.