Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelään ja länteen satanut lumi haittaa aamulla ajokeliä, päivästä tulossa poutainen

Yön aikana lunta eteläiseenkin Suomeen tuonut sadealue väistyy aamupäivän aikana kaakkoon, kertoo Ilmatieteen laitos. Lumisade ja tienpintojen liukkaus heikentää monin paikoin aamun ajokeliä muun muassa maan etelä- ja keskiosissa, varoittaa Tampereen tieliikennekeskus.

Ilmatieteen laitos puolestaan varoittaa huonontuneesta ajokelistä aamulla Varsinais-Suomessa, Satakunnassa sekä Etelä-Pohjanmaalta Pohjois-Pohjanmaan länsiosaan ulottuvalla alueella. Myös Uudellamaalla ja Kymenlaaksossa on voimassa varoituksia.

Tiistaipäivä on laajalti poutainen. Päivälämpötilat ovat etelässä nollan tuntumassa. Maan keskiosissa päivää vietetään pikkupakkasilla ja pohjoisosissa 10 pakkasasteen tienoilla.

Tiistai-illasta Suomen länsiosiin saapuu seuraava sadealue, ja lumisateita odotetaan ensi yönä Helsingistä eteläiseen Lappiin. Suurimmat lumikertymät ovat odotettavissa Oulusta Joensuuhun ulottuvalle alueelle, missä lunta voi tulla 5–10 senttiä. Ajokeli voi suurimpien kertymien alueella heikentyä erittäin huonoksi.

Keskiviikkona etelässä lämpöasteita, viikonlopuksi pakkasjakso

Sadealueen myötä sää lauhtuu huomattavasti etelässä. Maan etelä- ja keskiosissa on keskiviikkoaamuna nollasta viiteen astetta lämmintä, mutta sää viilenee iltaa kohti pakkasasteille.

Illalla uusi sadealue tulee taas lännestä leviten maan keskiosaan. Torstaipäivälle jatkuvien sateiden lumikertymät ovat suurimpia alueella Vaasasta Kuopioon, missä sadealue saattaa jättää jälkeensä 10–15 sentin kinokset. Torstai on maan eteläosissa pilvinen ja lämpötila lauhtuu noin viiden lämpöasteen paikkeille.

Perjantaista alkaa koko maassa pidempi pakkasjakso. Etelään voi sataa perjantaina aamupäivän puolella vähän lunta, joten viikonloppua saatetaan viettää myös talvisemmissa tunnelmissa.