Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vesipuhvelin maitoa Suomen kauppoihin? – "Lantakin on erinomaista maanparannusainetta"

Vihreiden varapuheenjohtaja Hanna Holopainen esittää, että vesipuhveleita voitaisiin hyödyntää maidontuotantoon ja kosteikkojen hoitoon myös Suomessa.

Kirjallisessa kysymyksessään kansanedustaja Holopainen kysyy, mihin toimenpiteisiin hallitus aikoo ryhtyä tavoitteen toteuttamiseksi.

Holopainen toteaa kysymyksessään, että "kesyjä vesipuhvelirotuja on paljon ja jokivesipuhveleista suurin osa on maailmalla maidontuotantokäytössä niin, että jopa 10 prosenttia maailman elintarvikkeena käytetystä maidosta on vesipuhvelin maitoa."

Vesipuhvelin pötsistä Holopainen toteaa, että sen bakteerikanta on lehmään "verraten monipuolisempi" ja lanta on "erinomaista maanparannusainetta".

– Vesipuhveli sopii erinomaisesti kosteikkoluonnon monimuotoisuuden lisääjäksi. Valmisteilla olevassa eläinsuojelulaissa vesipuhveli on yhä rajattu Suomessa ainoastaan lihantuotantoeläimeksi, Holopainen harmittelee.

Vesipuhvelin maidosta valmistetaan erilaisia maitojalosteita, joista tunnetuin on mozzarellajuusto.