Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

UPM varautuu toimimaan väliaikaisesti ilman työehtosopimuksia – nykyinen sopimus Paperiliiton kanssa päättyy vuodenvaihteessa

Metsäyhtiö UPM kertoo varautuvansa järjestämään työehdot väliaikaisesti ilman työehtosopimuksia, kunnes se pääsee sopimuksiin työntekijöitä edustavan Paperiliiton kanssa.

UPM sanoo, että se tavoittelee yhä liiketoimintakohtaisia sopimuksia Paperiliiton kanssa. Paperiliitto ei ole tähän suostunut, vaan on pitänyt lähtökohtana yhtiökohtaista sopimusta.

Tällä hetkellä voimassa oleva työehtosopimus UPM:n ja Paperiliiton välillä päättyy vuodenvaihteessa. Nykyisellä sopimuksella ei UPM:n mukaan ole jälkivaikutusta sopimusosapuolten vaihtuessa.

UPM:n mukaan sen on varauduttava myös tilanteeseen, jossa voimassa olevaa sopimusta ei enää ole.

– Toiminnan jatkuvuuden ja palkanmaksun turvaamiseksi varaudumme järjestämään työehdot vuodenvaihteen jälkeen työlainsäädännön, UPM:n käytäntöjen ja henkilökohtaisten työsopimusten mukaan, sanoo UPM:n henkilöstöjohtaja Riitta Savonlahti tiedotteessa.

UPM kertoo ryhtyneensä tällä viikolla ilmoittamaan työntekijöille vuodenvaihteen jälkeen sovellettavista työehdoista niissä liiketoiminnoissa, joissa Paperiliitto on sopimuskumppanina.

UPM:llä on viisi liiketoiminta-aluetta, joissa Paperiliitto on nykyisin sopimuskumppanina.

Työnantajajärjestö Metsäteollisuus ilmoitti viime vuoden syksyllä jäävänsä pois työehtosopimustoiminnasta, minkä takia alan työehtosopimukset neuvotellaan yritysten ja henkilöstön välillä.

Toinen iso metsäyhtiö Stora Enso solmi aiemmin syksyllä Paperiliiton kanssa yrityskohtaisen työehtosopimuksen, joka on voimassa tammikuun alusta vuoden 2024 kevääseen.