Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiinan ulkoministeriöstä kommentoitiin Peng Shuain tapausta – länsimaat vaativat kadonneen tennispelaajan voinnista lisätodisteita

Kiinan ulkoministeriön edustaja Zhao Lijian otti tiistaina suorasanaisesti kantaa kiinalaisen tennistähden Peng Shuain tapaukseen. Peng katosi marraskuun alussa, kun hän oli syyttänyt Kiinan entistä varapääministeriä pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

Kiinan hallinto oli tiistaihin asti väistellyt kysymyksiä Pengin olinpaikasta ja hyvinvoinnista.

Kiinan valtiollinen media julkaisi aiemmin videoita, joissa Peng, 35, nähtiin muun muassa tennisturnauksessa. Viikonloppuna hän osallistui videopuheluun Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) kanssa. KOK:n mukaan Peng kertoi olevansa turvassa kodissaan, mutta länsimaat ja ihmisoikeusjärjestöt ovat vaatineet tapauksesta lisää todisteita ja sitä, että kiinalaisviranomaiset tutkivat Pengin väitteet.

– Mielestäni joidenkin ihmisten pitäisi lopettaa tämän asian tahallinen ja pahansuopa suurentelu, asian politisoinnista puhumattakaan. Uskon, että kaikki ovat nähneet hänen (Pengin) osallistuneen äskettäin julkisiin tapahtumiin ja videopuheluun KOK:n puheenjohtajan Thomas Bachin kanssa, Zhao sanoi.

Pekingin on määrä järjestää talviolympialaiset ensi helmikuussa. Naisten ammattilaistenniksen kattojärjestö WTA:lle KOK:n videopuhelu ei riittänyt.

– Tämä videopuhelu ei muuta vaatimustamme suorittaa täydellinen, oikeudenmukainen ja avoin tutkinta hänen väitteistään seksuaalisesta väkivallasta, mikä aiheutti alkuperäisen huolemme, järjestö sanoi.

WTA uhkasi viime viikolla poistaa kalenteristaan Kiinassa pelattavat turnaukset, jos Pengin hyväksikäyttösyytöksiä ei selvitetä.

Peng on voittanut urallaan Wimbledonin ja Ranskan avointen mestaruudet nelinpelissä.