Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Venäläislääkärit kutsuivat koronankieltäjiä kierrokselle teho-osastoille ja ruumishuoneille – "Ehkäpä sen jälkeen asenteenne muuttuu"

Venäjän virallisten tilastojen mukaan koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut maassa pitkälti yli neljännesmiljoona ihmistä. AFP / LEHTIKUVA

STT, AFP

Johtavat venäläiset lääkärit ovat kutsuneet maan tunnetuimpia koronarokotusten vastustajia käymään sairaaloiden teho-osastoille, jotta he voivat itse todeta, millaista tuhoa pandemia saa aikaan.

Lääkärit julkaisivat vetoomuksensa avoimessa kirjeessä, joka julkaistiin uutistoimisto Tassin kautta.

– On tässä pitänyt hieman kiirettä, ja arvaattekin varmaan, miksi. Toisaalta, teillä on niin paljon lukijoita ja seuraajia, että löydämme kyllä aikaa, jotta voimme kuljettaa teitä teho-osastoilla ja ruumishuoneilla. Ehkäpä sen jälkeen asenteenne muuttuu, ja vähemmän ihmisiä kuolee, kirjeessä sanottiin.

Venäjän rokotekattavuus on vain 37 prosenttia, vaikka viranomaiset presidentti Vladimir Putinia myöten ovat toistuvasti vedonneet kansalaisiin rokotteiden ottamiseksi.

Venäjän virallisten tilastojen mukaan koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut maassa pitkälti yli neljännesmiljoona ihmistä. Tilastovirasto Rosstatin mukaan todellinen koronavainajien määrä oli syyskuun lopussa liki 450 000.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut