Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Suomalainen poliisi paljastaa, miten isoveli valvoo Kiinassa: "100 metrin välein on kameroita"

Pekingissä asuu yli 20 miljoonaa ihmistä. Juha Poutanen
Rai Suihkonen

Rai Suihkonen

Suomalaispoliisi teki hätkähdyttävän havainnon 22 miljoonan asukkaan Pekingissä, jossa hän työskentelee pohjoismaisena poliisi- ja tulliyhdyshenkilönä Suomen suurlähetystössä.

– Valvontakameroita on kaikkialla. Ajokaistojen yläpuolella noin 100 metrin välein on kameroita, joiden salamavalot välkkyvät risteyksiä lähestyttäessä niin, että silmät häikäistyvät, Mia Poutanen kirjoittaa blogissaan.

Poutasen havaintojen mukaan myös jalankulkijoita, ostoskeskuksia, kerrostalojen sisäänkäyntejä ja kadunkulmia valvotaan kameroilla.

– En usko, että Pekingissä on sellaista nurkkausta, johon valvontakameroiden silmä ei ulottuisi. Ehkä sen vuoksi kaduilla tapahtuva rikollisuus kuten ryöstöt, pahoinpitelyt ja perinteinen omaisuusrikollisuus, esimerkiksi polkupyörävarkaudet, ovat varsin harvinaisia.

– Ulkona on turvallista liikkua, ihan pienimmilläkin kujilla, riippumatta siitä, onko yö vai päivä, Poutanen kirjoittaa.

Suomessa Poutanen on viimeksi työskennellyt Poliisihallituksessa poliisiylitarkastajana valvonta- ja hälytystoiminnan esimiehenä sekä poliisitarkastajana maahanmuuttoasioiden asiantuntijatehtävissä.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut