Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yli 50 ihmisen uskotaan kuolleen Siperian kaivosonnettomuudessa

Siperiassa 52 ihmisen uskotaan kuolleen hiilikaivosonnettomuudessa torstaina, kertovat venäläiset uutistoimistot.

Alustavien tietojen mukaan kukaan kaivokseen jäänyt ei ole selvinnyt hengissä, kertoo valtion uutistoimisto Tass pelastustöissä toimivan lähteensä perusteella.

Myös Interfax ja RIA Novosti kertovat kuolonuhrien määräksi alustavien tietojen perusteella 52. Interfaxin lähteen mukaan uhrien kuolinsyy olisi häkämyrkytys.

Varmistettuja kuolonuhreja on aiemmin raportoitu neljätoista. Heistä yksitoista on kaivoksen työntekijöitä ja kolme pelastajia.

Noin 35 kaivostyöntekijän on kerrottu olevan edelleen maan alla, eikä heihin ole saatu yhteyttä. Myös kolme pelastajaa on kadonnut pelastustöissä.

Pelastustyöntekijöiden mukaan kadoksissa olevien etsintä jouduttiin ainakin väliaikaisesti lopettamaan räjähdysvaaran vuoksi.

Kaivoksessa oli onnettomuuden aikaan noin 285 työntekijää. Pelastuneista 38 tarvitsi sairaalahoitoa.

Kaivos täyttyi savusta

Venäjän federaation tutkintakomitea avasi tapahtuneen vuoksi rikostutkinnan. Myöhään torstaina tutkijat kertoivat, että kolme ihmistä on otettu kiinni, mukaan lukien kaivoksen johtaja.

Tutkintakomitean mukaan alustavan tutkinnan aikana osoittautui, että kiinni otetut ovat rikkoneet turvallisuusmääräyksiä.

Paikallisten tutkijoiden mukaan kaivos täyttyi savusta torstaiaamuna paikallista aikaa.

Kaivosonnettomuudet ovat melko yleisiä Venäjällä ja koko entisen Neuvostoliiton alueella huonojen turvallisuusstandardien, työolojen valvonnan puutteen ja neuvostoaikaisten laitteiden vanhenemisen vuoksi.

Venäjän presidentti Vladimir Putin kutsui tapahtunutta suureksi tragediaksi.

– Valitettavasti tilanne ei ole helpottumassa yhtään. Pelastajatkin ovat vaarassa, Putin sanoi torstaina alkuillasta Suomen aikaa.