Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Talouspäällikkö kavalsi Lapin pelastuslaitokselta 260 000 euroa – tuomittiin ehdottomaan vankeuteen

Tuomittu siirsi rahat omille tileilleen käyttämällä hyväkseen pelastuslaitoksen laskutusjärjestelmää. Kuvituskuva. OTTO PONTO / LEHTIKUVA

STT

Lapin käräjäoikeus tuomitsi torstaina ehdottomaan vankeuteen naisen, joka kavalsi Lapin pelastuslaitokselta 260 000 euroa.

Pelastuslaitoksen talouspäällikkönä työskennellyt nainen tunnusti teot. Hän siirsi rahat omille tileilleen käyttämällä hyväkseen laitoksen laskutusjärjestelmää. Kesästä 2015 syksyyn 2020 ulottuneella ajanjaksolla siirtoja oli yhteensä 23.

Käräjäoikeus katsoi, että teko täytti törkeän kavalluksen tunnusmerkistön. Oikeus huomioi, että naisella oli talouspäällikkönä erityisen vastuullinen asema, siirtoja oli yli kaksikymmentä ja rikollinen toiminta jatkui usean vuoden ajan.

Minna Hellevi Rautionaho, 52, tuomittiin kahden vuoden ja neljän kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Lisäksi hänet määrättiin korvaamaan pelastuslaitokselle kavaltamansa rahat.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut